The Voice of West 2013

Op zondag 7 juli 2013 vond de finale van de eerste Voice of West plaats tijdens het Schimmelpleinfestival in Nieuw Engeland, Utrecht West. Zes finalisten streden voor een deskundige vakjury onder leiding van Tjeerd van Zanen (X-Factor) om de felbegeerde trofee en een tegel in de Walk of Fame op het Schimmelplein.

Voice-West-Poster-02

De finale werd gewonnen door Noa.

The Voice of West 2013

Alle finalisten TVOW 2013: Eva, Bas, Noa, Bethany, Josephine en Marieke.

Eva

Bekijk hier het videoverslag van de audities:

En de intro’s van alle finalisten, zoals die tijdens de finale werden getoond.
Finaliste Noa:

Finaliste Bethany:

Finalist Bas:

Finaliste Eva:

Finaliste Josephine:

Finaliste Marieke:

De 1ste tegel in the Walk of Fame van The Voice of West is van Noa!

The Voice of West 2013

Noa, winnares van The Voice of West 2013, onthult haar tegel op het Schimmelplein

De Jury van TVOW 2013

Tjeerd van Zanen
Jurylid finale
Tjeerd van Zanen
Tjeerd van Zanen werd vooral bekend als de rechterhand van Henk Jan Smits bij de talent show X Factor. Maar hij heeft zijn sporen verdiend als componist, muzikant en producer. Zo schreef hij meerdere liedjes voor het Songfestival en werkte met artiesten als Kane, Ilse de Lange, Hind en Volumia. Ook tourde hij met zijn band The Auratones met Boris. Tjeerd is docent songwriting aan het conservatorium van Rotterdam, en woont gewoon in Utrecht West!
Marieke Eelman
Jurylid audities/finale, vocal coaching
marieke
Marieke is de enige en echte zangeres in de jury van TVOW! Met haar band Nilsson scoort Marieke eind jaren ’90 een Radio 3FM Megahit met het nummer Elastic Baby, en het debuutalbum van de band ontvangt zelfs een Edison nominatie. Later heeft ze ook onder de naam Eelman nog een cd uitgebracht. Marieke is naast zangeres ook songwriter en grafisch vormgever, en woont gewoon in Utrecht West!
Gerben Klein Willink
Jurylid audities/finale
Gerben Klein Willink
Gerben heeft als trompetist met heel wat vocalisten het podium gedeeld, onder andere bij Caro Emerald, Chef’s Special, Hermes House Band en Room Eleven.  Zijn hart ligt eigenlijk bij de jazz, en hij geeft trompetles in Amsterdam en Utrecht. Gerben woont tegenwoordig gewoon in Utrecht West!
Wilco Witte
Jurylid audities, TVOW bandlid 
wilco
Wilco is bassist, en organisator van TVOW. Hij was de bassist van de band Nilsson, die eind jaren ’90 een Radio 3FM Megahit met het nummer Elastic Baby had, en het debuutalbum van de band ontvangt zelfs een Edison nominatie. Wilco geeft bandcoaching en baslessen en doceert Vakdidaktiek op de popafdeling van het Rotterdams Conservatorium. Daarnaast schrijft en produceert hij liedjes, speelt in de TVOW-band en woont gewoon in Utrecht West!
Mathijs Duringhof
Jurylid audities, TVOW bandlid 
Mathijs
Mathijs is gitarist, componist en producer, en organisator van TVOW. Hij componeert muziek in opdracht, en schrijft vaak radio-jingles. Daarnaast schrijft en arrangeert hij de muziek voor zijn eigen band Scallymatic Orchestra, maakt remixes en draait af en toe plaatjes. Mathijs is de gitarist van de TVOW-band, en woont gewoon in Utrecht West!

Heel veel dank aan alle andere deelnemers, aan Jeroen voor de fantastische filmpjes, Arjen voor het super artwork, juryleden Gerben, Marieke en Tjeerd, bandleden Erik en Edo, presentator Patrick, assistente Sophie, nogmaals Marieke voor alle begeleiding en coaching, Lucas voor de stoeptegel, Katinka voor de bloemen, Marjolijn voor het flyeren en verder iedereen die erbij was!

Groet en tot The Volgende Voice of West!
Wilco & Mathijs / TVOW